čtvrtek 25. září 2008

Queenstown - Aoraki/Mt Cook - Christchurch IV





Queenstown - Aoraki/Mt Cook - Christchurch III






Mt Cook je na fotkach 400, 401 a 402.

Queenstown - Aoraki/Mt Cook - Christchurch II






Moc ta potvora hora videt nebyla, ale na chvili se prece jen ukazala.

Queenstown - Aoraki/Mt Cook - Christchurch I






Cesta do mesta, z ktereho zitra letim do Australie, pres horu Aoraki/Mt Cook. Sice ma pouhych 3755 mnm, ale zahynulo tam uz vic nez 130 lidi! My teda nejeli pres vrchol, samozrejme :-)

Vylet po Taieri George zeleznici II





Vylet po Taieri George zeleznici I






Dalsi vylet z Dunedinu, po tehle historicke zeleznici historickym vlackem. Docela hezky.

středa 24. září 2008

Wildlife otagskeho poloostrova VI




Wildlife otagskeho poloostrova V





Wildlife otagskeho poloostrova IV






Tentokrat tucnak a ovce :-))

Wildlife otagskeho poloostrova III






Ted bude serka zlutookych tucnaku (zas presne nevim, jak je u nas prekladaj, takze ja prekladam doslova). Jsou to nejvzacnejsi tucnaci a maj fakt zluty oci, nejen kolem oci! Jsou srandovni a vsichni uplne stejni a vzajemne se poznaj podle zpivani! Jako partner s partnerkou a svejma mladejma. Maj radi soukromi, takze kdyz hnizdej a videj si vzajemne "do oken", jdou a sousedy zbijou. Docela sympataci :) Kdyz Te plesknou kridlem, zlomej Ti ruku.

Wildlife ogatskeho poloostrova II






Videli jsme spoustu novozelandskych lachtanu (asi; v originale je to New Zealand Fur Seal), nejake ty albatrosy v dalce letici jsme tu taky videli a hlavne tyhle uzasne liny novozelandsky lvony (v originale Hooker's Sea Lion nebo New Zealand Sea Lion). Normalne spej na plazi a nic je nevzrusi - pokud jsou nazrany. Muze se k nim celkem blizko, dokud prej maj zavreny oci, tak je to ok. Kdyz je otevrou, bez :-) Tak nam to pruvodce nadnes. No s tou kocovinou by to bylo zajimavy... Prej jsou dost rychli! A silny taky, bastej treba ty lachtany. Tady na fotce s oveckama :) Jinak ta spolecnost je Elm Wildlife Tour.